ΝΕΛ: Αύξηση τζίρου κατά 6,4% στο εννεάμηνο

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 09:44
UPD:10:03

Στα 30,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου στο εννεάμηνο του 2009, αυξημένος κατά 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η βελτίωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των διακινηθέντων επιβατών και οχημάτων ανά μίλι που διανύθηκε κατά 6,8% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγουμένης χρήσεως.

Επίσης, η βελτίωση του μικτού κέρδους κατά 8,3 εκατ. ευρώ οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των πωλήσεων καθώς και στην μείωση κατά 19,55 ευρώ του μέσου κόστους καυσίμων και υλικών ανά μίλι που διανύθηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η ΝΕΛ υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η βελτίωση που επιτεύχθηκε στα λειτουργικά αποτελέσματα αντισταθμίσθηκε από την αύξηση των αποσβέσεων κατά 1,8 εκατ. ευρώ καθώς επίσης από την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 2,7 εκατ. συνεπεία της ενσωμάτωσης στο στόλο της εταιρείας νέων πλοίων περί το τέλος της προηγούμενης χρήσης τα οποία δεν δραστηριοποιήθηκαν στη παρούσα χρήση λόγω εξωγενών παραγόντων που καθιστούσαν την εκμετάλλευσή τους αντιπαραγωγική.

Τα καθαρά αποτελέσματα σε επίπεδο Ομίλου τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσης χρήσεως διαμορφώθηκαν σε παραπλήσια επίπεδα εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων αναπροσαρμογής καθώς και κερδών από την πώληση μετοχών.

«Πέραν τούτων η Διοίκηση του Ομίλου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου. Η ορατή βελτίωση της ρευστότητας του Ομίλου κατά την 30.9.09 σε σχέση με την 31.12.08 είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα