Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 05:07
UPD:10:20

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων εν μέσω εικασιών ότι η Bank of Japan θα λάβει μέτρα για να περιορίσει την άνοδο του ιαπωνικού νομίσματος, γιέν, σε συνδυασμό με την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1,1% φθάνοντας στις 118,96 μονάδες στις 5:01 μ.μ. στο Τόκιο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 2,4%, αντιστρέφοντας τις απώλειες του 1,2% που σημείωνε νωρίτερα. Το γιέν που αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών την εβδομάδα που πέρασε έναντι του δολαρίου, υποχώρησε έως 1,2% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, τα μέγιστα από τις 15 Οκτωβρίου. Το γιέν περιόρισε τις απώλειές του μετά την ανακοίνωση της BOJ, η οποία έγινε μετά το κλείσιμο των αγορών, απογοητεύοντας μερίδα επενδυτών.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index αναρριχήθηκε 1,3%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,9% και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ισχυροποιήθηκε κατά 1,3%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,4% καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια δανεισμού για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα