Κίνα: Ταχεία η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 08:29

Η Κίνα και η Ινδία είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες του κόσμου. Στην Κίνα το ΑΕΠ θα αυξηθεί 10,5% αυτό το τρίμηνο βοηθώντας την κυβέρνηση να υπερβεί τον στόχο 8% για το έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 38 οικονομικών αναλυτών.

Με ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πέντε ετών αυξήθηκε τον περασμένο μήνα η βιομηχανική παραγωγής της Κίνας, σύμφωνα με έρευνα, βοηθώντας την Ασία να ηγηθεί της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης από την ύφεση.

Ο purchasing managers’ index που δόθηκε σήμερα από την HSBC Holdings Plc στη δημοσιότητα αυξήθηκε εποχιακά προσαρμοσμένος στο 55,7 από 55,4. Και ο PMI που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση διατηρήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών.

Σήμερα η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας επικαλέστηκε την οικονομική ανάπτυξη της Ασίας για το επόμενο έτος στη σημερινή – άνευ προηγουμένου – αύξηση των επιτοκίων της για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Χθες η Ινδία υπερέβη τις προβλέψει με ανάπτυξη 7,9% το τρίτο τρίμηνο και η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε 13 μήνες.

Η Κίνα και η Ινδία είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες του κόσμου. Στην Κίνα το ΑΕΠ θα αυξηθεί 10,5% αυτό το τρίμηνο βοηθώντας την κυβέρνηση να υπερβεί τον στόχο 8% για το έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 38 οικονομικών αναλυτών. Η ανάπτυξη στη χώρα τροφοδοτεί τη ζήτηση για προϊόντα της Αυστραλίλας, όπως το σιδηρομετάλλευμα.

Συνολικά ο κυβερνητικός PMI παρέμεινε αμετάβλητος (εποχιακά προσαρμοσμένος) στο 55,2 σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Federation of Logistics and Purchasing. Κατά μέσον όρο 17 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι ο PMI θα διαμορφωθεί στο 55,7.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα