Με απώλειες και σήμερα το κλείσιμο των χρηματιστηρίων στα ΗΑΕ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 12:16
UPD:13:23

Το χρηματιστήριο του Ντουμπάι έκλεισε με πτώση 5,61% και του Αμπου Ντάμπι με απώλειες 3,57%.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν – για δεύτερη συνεχόμενη μέρα – τα χρηματιστήρια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), υπό το βάρος των ανησυχιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ντουμπάι σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των χρεών του.

Το χρηματιστήριο του Ντουμπάι έκλεισε με πτώση 5,61%, ενώ η αγορά του Αμπού Ντάμπι κατέγραψε απώλειες 3,57%.

Με πτώση 8,3% και 2,7%, αντίστοιχα, έκλεισαν και τα χρηματιστήρια του Κατάρ και του Κουβέιτ, κατά την πρώτη ημέρα συναλλαγών στις χρηματαγορές των δύο χωρών του Κόλπου, οι οποίες παρέμεναν κλειστές λόγω αργίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης DSM του χρηματιστηρίου Κατάρ υποχώρησε κατά 8,3%, με απώλειες 595 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 6.598,17 μονάδες, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 7.000 μονάδων. Ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Κουβέιτ υποχώρησε κατά 2,7%, με απώλειες 188 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 6.745,70 μονάδες.

Ο εμίρης του Ντουμπάι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που ξέσπασε η κρίση για την αποπληρωμή του χρέους της Dubai World, ύψους 59 δισ. δολαρίων, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Ντουμπάι και η εταιρεία είναι δύο διαφορετικές οντότητες.

«Είναι λάθος να θεωρούνται ένα η Dubai World και η κυβέρνηση του Ντουμπάι», τόνισε ο σεΐχης Μοχάμεντ που είναι και αντιπρόεδρος των ΗΑΕ, σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του «είναι ισχυρή και αντέχει».

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν εγγυάται για το χρέος της κοινοπραξίας της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα