Υποχωρεί το spread του 10ετούς ομολόγου

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 12:25

Συρρίκνωση παρουσίασε σήμερα η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς Bund, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για τα χρέη του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread υποχωρούσε νωρίτερα κατά 10 μονάδες βάσης περίπου στις 172 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας και κάτω από το υψηλό των 217 μονάδων βάσης της περασμένης Παρασκευής.

Οι προοπτικές για απόσυρση της μεγάλης ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που είχε προκαλέσει όργιο αγορών στην περιφέρεια, επιβάρυναν ιδιαίτερα το ελληνικό χρηματιστήριο με την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα κλιμακώθηκαν προς το τέλος της περασμένης εβδομάδα, όταν η είδηση για παύση πληρωμών εκ μέρους του Ντουμπάι έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ρευστοποιήσιμες επενδύσεις.

Παρόλ’ αυτά, ο γενικός δείκτης καταγράφει σημαντική άνοδο σήμερα, με επικεφαλής τον τραπεζικό κλάδο.

«Είναι ένας συνδυασμός short covering και κάμψη ανησυχιών για το χρέος του Ντουμπάι πανευρωπαϊκά», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα