ΟΙΥΕ: Απαράδεκτη και ξαναζεσταμένη η πρόταση του ΣΕΛΠΕ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 16:00
UPD:16:09

«Απαράδεκτη και ξαναζεσταμένη» χαρακτήρισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) την πρόταση του ΣΕΛΠΕ για λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακής κατά την περίοδο των γιορτών.

Η ΟΙΥΕ υποστηρίζει μάλιστα ότι ο ΣΕΛΠΕ ζητά σε δεύτερη φάση τη λειτουργία των καταστημάτων οκτώ Κυριακές το χρόνο.

«Το σχέδιο ολοκληρώνεται και σε τρίτη φάση, όπου σύντομα, θα ζητηθεί η γενικευμένη απορρύθμιση του Ωραρίου τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές Αργίες», προσθέτει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Μήπως η πρότασή του εξυπηρετεί μόνο τις λίγες δεκάδες πολυεθνικές και μεγαλοαλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες θέλουν να αναδιανείμουν υπέρ τους τον ολοένα και μειούμενο τζίρο των μικρομεσαίων καταστημάτων;», διερωτάται η ΟΙΥΕ και συμπληρώνει τα ακόλουθα:

«Μήπως η πρόταση του γίνεται ο νεκροθάφτης για τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που μη έχοντας τη δυνατότητα και την οικονομική επάρκεια να λειτουργούν τις Κυριακές, γίνονται βορά στα χέρια των λίγων πολυεθνικών; Μήπως προσδοκά να γιγαντώσει τον ολιγοπωλιακό χαρακτήρα του Εμπορίου;

Μήπως η πρόταση του, που μαθηματικά επιχειρεί να οδηγήσει στη γενικευμένη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και Αργίες, θα έχει ως αποτέλεσμα το μαζικό κλείσιμο των ΜΜΕ και την εκτίναξη της ανεργίας τόσο των αυτό-απασχολουμένων, όσο και των εργαζόμενων εμποροϋπαλλήλων;

Μήπως η πρόταση του ΣΕΛΠΕ, οδηγεί σε εργαζόμενους λάστιχο των 400 – 500 Ευρώ,που θα απασχολούνται σε 3ημερα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) και με ωράρια νυχτερινών κέντρων διασκέδασης;».

«Είναι φανερό ότι οι προτάσεις του ΣΕΛΠΕ είναι όχι μόνο απαράδεκτες, αλλά και παράλογες σε ώρες κρίσης», συμπληρώνει η ΟΙΥΕ.

Αν ο ΣΕΛΠΕ, επικαλείται ότι ο τζίρος των μεγαλοκαταστημάτων και των πολυεθνικών έχει και αυτός πτώση, του συνιστούμε (στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Ευθύνης), να καλύψει τις όποιες απώλειες του, από τα υπερκέρδη των προηγούμενων ετών, διατηρώντας ταυτόχρονα ως οφείλει και τις θέσεις απασχόλησης», προσθέτει.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση και την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, «να μην σκεφτεί καν να θέσει την πρόταση του ΣΕΛΠΕ στο τραπέζι ενός δήθεν Κοινωνικού Διαλόγου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα