Πάνω από τα 1.200 δολάρια ο χρυσός

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 20:43
UPD:02/12/2009 00:57

Νέο ρεκόρ κατέγραψε το απόγευμα στο Λονδίνο ο χρυσός με την τιμή της ουγκιάς να σπάει το «φράγμα» των 1.200 δολαρίων.

Ειδικότερα, στις 19.00 ώρα Ελλάδας η τιμή της ουγκιάς διαμορφωνόταν στα 1.201,63 δολάρια.

Σύμφωνα με αναλυτές, στην άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου συνέβαλαν τα θετικά στοιχεία για την κινεζική βιομηχανική παραγωγή, ιδίως η θετική απορρόφηση των βιομηχανικών προϊόντων για τον μήνα Νοέμβριο -όγδοο κατά σειράν μήνα-, καθώς και η παραμονή του δείκτη των αγορών εν γένει στην Κίνα άνω του ορόσημου του «50».

Παράλληλα, οι χαμηλές αποτιμήσεις του αμερικανικού δολαρίου, στο οποίο αποτιμάται ο χρυσός, κάνουν ευκολότερη την απόκτησή του από τους επενδυτές που διαθέτουν κάποιο άλλο συνάλλαγμα (γιέν, γιουάν, ευρώ).

«Ο χρυσός μεταβλήθηκε πλέον σ' έναν αληθινό ανεμοστρόβιλο, που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του, ακριβώς επειδή σήμερα βρίσκεται για πλειοψηφία επενδυτών υπεράνω όλων, δηλαδή: των φόβων για μελλοντικό πληθωρισμό, για τα υψηλότερα επιτόκια μελλοντικά, για τα αποδυναμωμένα νομίσματα, τέλος για οικονομική αστάθεια, διεθνώς. Όλοι αυτοί οι φόβοι, είναι βάσιμοι σήμερα...κι επομένως ο χρυσός παίρνει διαρκώς την ανηφόρα», ανέφερε ο αναλυτής του βρετανικού οίκου «Κάπιταλ Σπρεντς», Σίμον Ντένχαμ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα