Kαθησυχάζουν οι Ευρωπαίοι για τις επιπτώσεις από το Ντουμπάι

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 21:42
UPD:21:43

Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης θέλησε να είναι καθησυχαστικό, σήμερα, όσον αφορά τις δυνητικές επιπτώσεις για την ευρωζώνη, ιδίως για τις τράπεζές της, από τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει το Ντουμπάι.

«Επίπτωση θα προκύψει, όμως δεν συντρέχει λόγος, να είμαστε υπέρμετρα απαισιόδοξοι» τόνισε ο Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών, Βούτερ Μπος, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στη συνεδρίαση του ανωτέρω θεσμικού οργάνου.

«Έως τώρα δεν διείδα σοβαρούς κινδύνους προερχόμενους από το Ντουμπάι», υπερθεμάτισε ο Φιλανδός ομόλογός του, Ζίρκι Κατάϊνεν. «Φυσικά, είναι κάτι το πολύ ανησυχητικό, ότι υφίστανται (στο διεθνές οικονομικό πεδίο) περιοχές ή κράτη, όπως το Ντουμπάι(...) που μπορούν να τραντάξουν τις οικονομίες μας (...) ζούμε μέσα σ' ένα εύθραυστο οικονομικό σκηνικό» πρόσθεσε.

«Η κρίση δεν τελείωσε (...) αυτό καταδεικνύουν τα γεγονότα του Ντουμπάι» ανέφερε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που βεβαίωσε επίσης ότι το θέμα αυτό «απασχολεί τον ίδιο και τους ομολόγους του».

Υπενθυμίζεται πως ο κρατικός επενδυτικός φορέας του Ντουμπάι, ο Dubai World κήρυξε μονομερώς στάση πληρωμών (μέχρι τον Μάιο του '10), για χρέη τουλάχιστον 59 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα