Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 05:19
UPD:05:42

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και η η BlueScope Steel Ltd. είπε ότι η ζήτηση βελτιώνεται.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 120 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Οκτωβρίου. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 70% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω ενδείξεων ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης αναζωογονούν τις ανά τον κόσμο οικονομίες.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,2% παρά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας για διοχέτευση 1 τρισ. γιέν (12 δισ. δολ.) στις αγορές.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,2%, στη Νότια Κορέα ο Kospi ισχυροποιήθηκε 1,5% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε κατά 1,1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 Index σημείωσε άνοδο 1,2% καθώς αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα με τον ταχύτερο ρυθμό σε πέντε χρόνια, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των ανησυχιών για το θέμα της Dubai World. Επιπλέον, έκθεση έδειξε ότι οι εκκρεμείς αγορές παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο.

Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου αναρριχήθηκε χθες 1,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε δύο εβδομάδες. Στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του χρυσού σημείωσαν άνοδο 1,5% φθάνοντας στα 1.200,20 δολ. η ουγγιά, πρώτη φορά που το πολύτιμο μέταλλο υπερβαίνει τα 1.200 δολάρια στην ιστορία του. Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε 1,4% φθάνοντας στα 78,37 δολ. το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα