Απολύσεις, περικοπές δρομολογίων σχεδιάζει η Aer Lingus

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 09:22

Απολύσεις και περικοπές δρομολογίων προανήγγειλε η Aer Lingus, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων της με στόχο την μείωση του κόστους.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κρίστοφ Μιούλερ, οι δύο πλευρές έφθασαν κοντά σε συμφωνία για το «σχέδιο μεταμόρφωσης» της επιχείρησης, ωστόσο οι αντιστάσεις από τους πιλότους και τα πληρώματα δεν κάμφθηκαν.

Καθώς δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, «πρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για τη σταθεροποίηση της επιχείρησης», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «άμεσων και αναγκαστικών περικοπών».

Ο ζημιογόνος ιρλανδικός αερομεταφορέας είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι στοχεύει στην εξοικονόμηση 97 εκατ. ευρώ ετησίως ως το 2011 - κυρίως με την απόλυση σχεδόν 700 εργαζόμενων και τη μείωση των μισθών των υπολοίπων.

Οι ζημιές της Aer Lingus υπερτριπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε ζημιές 73,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο ως τον Ιούνιο έναντι ζημιών 21,6 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2008. Τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 12,2%, στα 555 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, των μειωμένων τιμών των εισιτηρίων και των χαμηλότερων χρεώσεων για τη μεταφορά φορτίων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα