Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 09:26
UPD:09:48

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδίως χθες το βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors Φριτζ Χέντερσον, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία αναδιάρθρωσης ταχύτερα υπό νέα ηγεσία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο θέμα, ο Χέντερσον εκλήθη να αποχωρήσει από την εταιρεία σε συνάντηση στελεχών στο Ντιτρόιτ, μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της GM ορίστηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Εντ Γουιτάκερ, ενώ οι διαδικασίες για την επιλογή του αντικαταστάτη του Χέντερσον αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε – και ο Φριτζ συμφώνησε – ότι δεδομένης της θέσης μας, έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε σε ορισμένες αλλαγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GM σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.

Ο 51χρονος Χέντερσον ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το Μάρτιο, μετά την αποχώρηση του Ρικ Βάγκονερ εν μέσω έντονων πιέσεων από την κυβέρνηση Ομπάμα, στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης της GM με τη βοήθεια του κράτους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της GM – συμπεριλαμβανομένου του Γουιτάκερ – αποφάσισαν ότι θα είναι καλύτερο για την εταιρεία να προχωρήσει στην αρχική δημόσια εγγραφή της με νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η αποχώρηση του Χέντερσον θα πρέπει να αποδοθεί και στις διαφωνίες που είχε ο ίδιος με τον Γουιτάκερ σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η πώληση των Vauxhall/Opel.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα