Ο Τ. Γιαννίτσης νέος πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Παραμένει στη θέση του CEO ο Γ. Κωστόπουλος
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:09
UPD:15:18

Ο κ. Τάσος Γιαννίτσης.

Ο κ. Τάσος Γιαννίτσης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, όπως αποκάλυψε στο Reuters o εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο, κ. Αλέξης Αθανασόπουλος.

«Το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την τοποθέτηση του Γιαννίτση ως προέδρου και επαναδιόρισε κατά πλειοψηφία τον Γιάννη Κωστόπουλο ως διευθύνων σύμβουλο», ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος.

Οι διορισμοί τους υπόκεινται στην έγκριση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 28 Δεκεμβρίου.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Τάσος Γιαννίτσης είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Κατέχει Πτυχία Νομικής και Οικονομικών-Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό δίπλωμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (1974).

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα (σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εκδόσεις) για θέματα ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξης, διεθνών επενδύσεων, την παγκοσμιοποίηση, τα οικονομικά της τεχνολογίας, τη βιομηχανική και τεχνολογική πολιτική, το τραπεζικό σύστημα, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την ΟΝΕ.

Υπήρξε Σύμβουλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, μέλος διαφόρων συμβουλίων οργανισμών και τραπεζών, Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-90), μέλος της Επιτροπής Αγγελόπουλου για τη σύνταξη «Εκθεσης για τη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» (1990), μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ (1993- 2000) και Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού από το 1994 μέχρι την άνοιξη του 2000.

Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (2001- 2004) και Υπουργός Εξωτερικών (άνοιξη 2004).

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει ως εξής:

Aναστάσιος Γιαννίτσης: Πρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος

Ιωάννης Κωστόπουλος: Δ/νων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Αλέξιος Αθανασόπουλος: Σύμβουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μη εκτελεστικό Μέλος

Ιουλία Αρμάγου: Σύμβουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος

Θεόδωρος-Αχιλλέας Βάρδας: Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Γεώργιος Καλλιμόπουλος: Σύμβουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος

Ελισάβετ Λοβέρδου: Σύμβουλος,Μη εκτελεστικό Μέλος

Βασίλειος Μπαγιώκος: Σύμβουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος

Παναγιώτης Οφθαλμίδης: εκπρόσωπος των εργαζομένων, Μη εκτελεστικό Μέλος

Παναγιώτης Παυλόπουλος: Σύμβουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος

Νικόλας Πευκιανάκης: Σύμβουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα