Ευρεία αεροπορική συμφωνία Alitalia-Aeroflot

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2009 20:35

Ευρεία αεροπορική συμφωνία υπέγραψαν οι εταιρείες Alitalia και Aeroflot.

«Η Alitalia και η Aeroflot υπέγραψαν, σήμερα, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας (...) στο πλαίσιο των συνομιλιών του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Μιλάνο από τον ιταλικό αερομεταφορέα.

«Στους στόχους της συμφωνίας περιλαμβάνονται νέοι προορισμοί μεταξύ Ιταλίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως και η αναβίωση όλων των κατά καιρούς συμφωνιών περί 'συνδιανομής κωδίκων και προορισμών'-- σε επίπεδο εσωτερικό και διεθνές, ιδίως διηπειρωτικό» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι προορισμοί της Alitalia στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή θα μπορούν να εξυπηρετούνται, εφεξής, με αεροσκάφη της Aeroflot, ενώ με αεροσκάφη της Alitalia θα μπορούν να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της Aeroflot προς την Ασία. Έως σήμερα, κάτι τέτοιο εφαρμοζόταν από τις δύο εταιρείες μόνον στους εξής προορισμούς: Βενετία, Τορίνο, Μιλάνο, Μόσχα και Ρώμη.

Σημειώνεται πως η κοινοπραξία Air France-KLM έχει εισέλθει -σε ποσοστό 25%- στο μετοχικό κεφάλαιο της Alitalia. Από την πλευρά της, η Aeroflot συμμετέχει στην αεροπορική κοινοπραξία SkyTeam.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα