Αισιοδοξία Χριστόφια για την κυπριακή οικονομία

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 21:09
UPD:21:11

Αισιόδοξος πως η οικονομική κρίση που διέρχεται η Κύπρος ως αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, θα αντιμετωπιστεί μέχρι τέλους με επιτυχία, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας απόψε στην ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διαβουλεύεται με τους κοινωνικούς εταίρους πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων που τους επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα.

Σημείωσε ακόμη ότι η οικονομική κρίση έφερε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας και μείωση της κατανάλωσης, με αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις των επιχειρήσεων και στα δημόσια οικονομικά.

Πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις αντιμετωπίζονται με την εφαρμογή των μέτρων που υιοθετήθηκαν σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά επεσήμανε ότι το διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό σκηνικό απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και τη λήψη παράλληλων και διορθωτικών μέτρων.

«Υπάρχει ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρων για συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος και αύξηση των δημοσίων εσόδων, όπως είναι η μείωση των καταναλωτικών δαπανών, η αναβολή υλοποίησης έργων χαμηλής προτεραιότητας και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα