Συστράτευση των παραγωγικών φορέων για την οικονομία ζητά η Λ. Κατσέλη

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 21:30

Συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση της οικονομίας ζήτησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη βράβευση των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων που αρίστευσαν τη χρονιά που μας πέρασε, στο πλαίσιο του θεσμού των Retail Business Awards, η κ. Κατσέλη επανέλαβε πως απαιτείται χωρίς άλλη καθυστέρηση η προώθηση μέτρων και πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Πρόσθεσε πως η προσπάθεια που γίνεται απαιτεί την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδίου το οποίο βραχυπρόθεσμα στοχεύει στην αναθέρμανση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση και μεσοπρόθεσμα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του πολίτη.

«Βρισκόμαστε ήδη σε διάλογο με το ΣΕΛΠΕ και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση του λιανικού εμπορίου καθώς και για τα μέτρα εποπτείας της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή, προκειμένου να διατηρηθούν οι χαμηλές οι τιμές και να πάρουν ανάσα οι οικογένειες» τόνισε η κ. Κατσέλη.

Απευθυνόμενη στον επιχειρηματικό κόσμο, επισήμανε πως η κυβέρνηση χρειάζεται τη συνεργασία του αλλά και την κριτική του: «Χρειαζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία σας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας. Οι επιχειρήσεις σας και τα συλλογικά σας όργανα, συμβάλλουν καθοριστικά με ιδέες και προτάσεις στην υλοποίηση του εθνικού αυτού σχεδίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα