Παράταση του TARP έως τον Οκτώβριο 2010

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 17:35

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 550 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια του πακέτου.

Την παράταση του κρατικού πακέτου διάσωσης ύψους 700 δισ. δολαρίων έως τις 3 Οκτωβρίου 2010 ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ. Ο υπουργός διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 550 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια του πακέτου.

Όπως επισημαίνει σε επιστολές του, η παράταση του TARP θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Ομπάμα να έχει στη διάθεσή της τα κεφάλαια διάσωσης που χρειάζεται για να αποτρέψει την κατάσχεση κατοικιών και να δώσει ώθηση στο δανεισμό των μικρών επιχειρήσεων.

«Η παράταση αυτή είναι απαραίτητη για τη στήριξη των αμερικανικών νοικοκυριών και τη σταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών αγορών γιατί έτσι θα είναι δυνατή η υλοποίηση των προγραμμάτων αντιμετώπισης των αναγκών στην αγορά στέγης και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς και η αντιμετώπιση απρόσμενων κινδύνων», αναφέρει ο Αμερικανός υπουργός στις επιστολές του.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα