Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 05:11
UPD:06:05

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι ασιατικές εν μέσω εικασιών ότι περαιτέρω ισχυροποίηση του γιέν θα βλάψει τα κέρδη των εξαγωγέων. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών real estate.

Ο MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και ζημιών τουλάχιστον 11 φορές σήμερα, υποχωρούσε 0,8% φθάνοντας στις 119,13 μονάδες στις 12:50 μ.μ. στο Τόκιο. Φέτος ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 33%, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2003, καθώς οι κυβερνητικές δαπάνες και τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού αναζωογόνησαν τις οικονομίες ανά τον κόσμο.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε 0,8%. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε απώλειες 1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index βυθίστηκε 0,6%, παρά την έκθεση της κυβέρνησης που έδειξε ότι μειώθηκε ο δείκτης ανεργίας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%, καθώς αναλυτής αναβάθμισε τις μετοχές της 3M Co. και της Spirit Nextel Corp.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα