Α. Φιλιππίδης: Η ελληνική οικονομία θα αντέξει

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 18:18

Η ελληνική οικονομία θα αντέξει, η Ελλάδα έχει πάρα πολλές δυνάμεις, είναι εμφανές όμως ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) ¶γγελος Φιλιππίδης, σε συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα της περιόδου Οκτώβριος 2007- Δεκέμβριος 2009.

Η ελληνική οικονομία θα αντέξει, η Ελλάδα έχει πάρα πολλές δυνάμεις, είναι εμφανές όμως ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ο πρόεδρος της ΤΤ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν σωστή.

Αντίθετα, πρόσθεσε, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή, ενώ η μείωση των φόρων μπορεί να φέρει μεγαλύτερο φορολογητέο αποτέλεσμα, γιατί δημιουργεί περισσότερες επιχειρήσεις, γιατί δημιουργεί περισσότερα κίνητρα.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΤΤ και Αγροτικής και το νομοσχέδιο της υπουργού Οικονομίας Λ. Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κρατήσει το ΤΤ αυτόνομο ως πυλώνα στήριξης ή να κάνει οποιαδήποτε άλλη στρατηγική κίνηση.

Αναφερόμενος στην πορεία του ΤΤ, σημείωσε ότι το πρώτο εννιάμηνο του 2009 έκλεισε με ενοποιημένα κέρδη προ φόρων 160,32 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 526,26 εκατ. ευρώ, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, έφερε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και στην τρίτη μεταξύ των ευρωπαϊκών, από άποψη κεφαλαιακής επάρκειας, αναδεικνύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται από το επενδυτικό κοινό, υπογράμμισε ο κ. Φιλιππίδης.

Επεσήμανε τέλος ότι το χαρτοφυλάκιο των ομολογιακών δανείων του ΤΤ είναι το καλύτερο όλων των ελληνικών τραπεζών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα