Σε θετικό έδαφος

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Ωθηση στις μετοχές και το δολάριο έδωσαν οι ενδείξεις για ανάκαμψη της κατανάλωσης στις ΗΠΑ. Στον αντίποδα χρυσός και «μαύρος χρυσός» έχασαν λίγη από τη λάμψη τους.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 0,33%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax σημείωσε άνοδο 0,8%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 είχε ελαφρά κέρδη της τάξης του 0,14%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5% στις 1.010,16 μονάδες. Στο σύνολο της εβδομάδας ωστόσο είχε απώλειες 1,5%. Σε επίπεδο κλάδων στη χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισε αυτός των πρώτων υλών χάρη στην ενίσχυση των τιμών των βασικών μετάλλων. Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν και οι βιομηχανίες χημικών.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μεγάλοι όμιλοι λιανικής όπως οι Macy's και Limited Βrands.

Αυξημένη ήταν η «όρεξη» των επενδυτών και για τις βιομηχανίες μετάλλων, με την Alcoa να καταγράφει κέρδη άνω του 6%. Πιέσεις δέχονταν αντιθέτως οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο βρέθηκε σε υψηλά διμήνου έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύθηκε και έναντι του γιεν. Η περαιτέρω ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος είχε ως αποτέλεσμα ο χρυσός να υποχωρήσει κάτω από τα 1.110 δολάρια ανά ουγκιά και το πετρέλαιο κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα