Διευκόλυνση στα δάνεια καταναλωτών - επιχειρήσεων ζητά ο Ομπάμα

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 21:32

Την άμεση διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού και των επιχειρήσεων στη λήψη δανείων, ώστε να παγιωθεί η ανάκαμψη στις ΗΠΑ και να μειωθεί το ποσοστό των ανέργων, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από μία δεκάδα κορυφαίων τραπεζιτών και επικεφαλής μεγάλων επενδυτικών ομίλων των ΗΠΑ, τους οποίους δέχθηκε σήμερα στο Λευκό Οίκο.

Μεταξύ των συνομιλητών του προέδρου των ΗΠΑ ήταν κορυφαίοι παράγοντες της American Express, της Chase Manhattan, της J.P. Morgan, της Bank of America, της Goldman Sachs και της Wells Fargo.

Οι τραπεζίτες ενημερώθηκαν για την επικείμενη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, για την ανάγκη να δανειστούν μεγαλύτερα ποσά οι μεγάλες αλλά κι οι μικρές αμερικανικές επιχειρήσεις, για τις προοπτικές της ανάκαμψης στις ΗΠΑ, καθώς και για την ανάγκη να βελτιωθούν οι όροι δανεισμού των ιδιωτών.

Ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε στους συνομιλητές του ότι τώρα που με χρήματα του φορολογούμενου «σώθηκαν» από την κρίση, «ήρθε η ώρα να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τούς πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «ένας υπεύθυνος δανειολήπτης δεν μπορεί να χάνει την κατοικία του», ενώ επεσήμανε ότι «τα μπόνους για ανάληψη επιχειρηματικού κινδύνου ισχύουν μεν»(...) «όχι ,όμως, πέραν ενός ορίου».

«Δεν ήμουνα υποψήφιος πρόεδρος, για να έχω τόσους χοντρούς τραπεζίτες στη Γουόλ Στρίτ», τόνισε στο μήνυμά του ο πρόεδρος Ομπάμα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα