Αμετάβλητα κέρδη αναμένει η GE

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 09:28

Αμετάβλητα κέρδη σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές της μονάδες αναμένει για το 2010 η General Electric, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας περιορίζει τις πωλήσεις κινητήρων αεροσκαφών, ηλεκτρικών τουρμπινών και άλλου βαρέως εξοπλισμού.

Παρόλ’ αυτά, ο αμερικανικός κολοσσός εκτιμά ότι τα χειρότερα της χρηματοοικονομικής κρίσης έχουν περάσει και είναι έτοιμος να υλοποιήσει νέες επενδύσεις στις βασικές μονάδες του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της GE Τζέφρι Ίμελτ, τόνισε πως η εταιρεία θα εμφανίσει ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφορίας και των ταμειακών ροών της στο μέλλον. «Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα χρειαστούν επενδύσεις, οργανικές επενδύσεις, για να συνεχισθεί η ανάπτυξη», επεσήμανε.

Αναφερόμενος, πάντως, στις προοπτικές για τους βιομηχανικούς κλάδους της GE, ο Ίμελτ τις χαρακτήρισε «στάσιμες» - μια πρόβλεψη η οποία αφορά στις μεγάλες τεχνολογίες της εταιρείας, τις μονάδες ενεργειακών υποδομών καθώς και τον βραχίονα συσκευών και φωτισμού.

Η αμερικανική εταιρεία αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις βαρέως εξοπλισμού, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να αντισταθμιστούν εν μέρει από τα υψηλότερα έσοδα από την επισκευή και συντήρηση προϊόντων που έχει ήδη πουλήσει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα