Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 09:28

Αμετάβλητα κέρδη αναμένει η GE

Αμετάβλητα κέρδη σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές της μονάδες αναμένει για το 2010 η GE, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας περιορίζει τις πωλήσεις κινητήρων αεροσκαφών, ηλεκτρικών τουρμπινών και άλλου βαρέως εξοπλισμού.

Αμετάβλητα κέρδη σε όλες τις μεγάλες βιομηχανικές της μονάδες αναμένει για το 2010 η General Electric, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας περιορίζει τις πωλήσεις κινητήρων αεροσκαφών, ηλεκτρικών τουρμπινών και άλλου βαρέως εξοπλισμού.

Παρόλ’ αυτά, ο αμερικανικός κολοσσός εκτιμά ότι τα χειρότερα της χρηματοοικονομικής κρίσης έχουν περάσει και είναι έτοιμος να υλοποιήσει νέες επενδύσεις στις βασικές μονάδες του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της GE Τζέφρι Ίμελτ, τόνισε πως η εταιρεία θα εμφανίσει ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφορίας και των ταμειακών ροών της στο μέλλον. «Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα χρειαστούν επενδύσεις, οργανικές επενδύσεις, για να συνεχισθεί η ανάπτυξη», επεσήμανε.

Αναφερόμενος, πάντως, στις προοπτικές για τους βιομηχανικούς κλάδους της GE, ο Ίμελτ τις χαρακτήρισε «στάσιμες» - μια πρόβλεψη η οποία αφορά στις μεγάλες τεχνολογίες της εταιρείας, τις μονάδες ενεργειακών υποδομών καθώς και τον βραχίονα συσκευών και φωτισμού.

Η αμερικανική εταιρεία αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις βαρέως εξοπλισμού, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να αντισταθμιστούν εν μέρει από τα υψηλότερα έσοδα από την επισκευή και συντήρηση προϊόντων που έχει ήδη πουλήσει.