Σύστημα επιτελικής παρακολούθησης έργων από τα μέσα του 2010

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 13:57

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα, το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2010 και όπως σημείωσε, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια.

Τη δημιουργία συστήματος επιτελικής παρακολούθησης έργων, μελετών και υπηρεσιών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Το σύστημα θα περιλαμβάνει τα θεσμικά στοιχεία του έργου, τις βασικές ημερομηνίες του (δημοπράτηση, υπογραφή σύμβασης, παράδοση), τα οικονομικά του στοιχεία, την κατάσταση της σύμβασης, την κωδικοποίησή του, καθώς και γενικές πληροφορίες, όπως ανάδοχος, περιβαλλοντικοί όροι κλπ, ενώ όπως είπε ο υπουργός, τα στοιχεία του έργου θα επικαιροποιούνται συνεχώς τουλάχιστον ανά τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2010 και όπως σημείωσε, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια.

Εντός του 2010 το ν/σ για τα δημόσια έργα

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών, Μεραφορών & Δικτύων ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2010 και αφού ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις της διαβούλευσης, θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για την θέσπιση νέου συστήματος μελετών και δημοπράτησης των δημοσίων έργων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, το ισχύον νομικό πλαίσιο μελετών και εκτέλεσης των έργων έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και ήρθε η ώρα για την αναγκαία αλλαγή του.

Η πρώτη φάση της διαβούλευσης ολοκληρώνεται στις 29 Ιανουαρίου, η δεύτερη τέλος Μαρτίου, η τρίτη τέλος Μαΐου και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις.

πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα