«Αγορές ζωτικής σημασίας δεν θα μείνουν χωρίς παρουσία του ΕΟΤ»

Διαβεβαιώσεις Γκερέκου για τα γραφεία του Οργανισμού στο εξωτερικό
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 16:09

Αγορές ζωτικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό δεν θα μείνουν χωρίς παρουσία του ΕΟΤ, διαβεβαίωσε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου. Όπως είπε, η απόφαση για το ποια γραφεία του Οργανισμού θα κλείσουν, εκ των συνολικά 29 που διατηρεί στο εξωτερικό, θα είναι προϊόν ενδελεχούς μελέτης. Ενδεικτικά ανέφερε πως αναμένεται να υπάρχουν συγχωνεύσεις σε αγορές που διαθέτουν δύο και τρία γραφεία.

Όπως υπογράμμισε η κ. Γκερέκου, θα ακολουθήσει πολιτική εξορθολογισμού των δαπανών προκειμένου να περιοριστούν τα υψηλά κόστη των υφιστάμενων γραφείων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2009, για τα γραφεία του ΕΟΤ δαπανήθηκαν περίπου 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες διαφήμισης και προβολής.

Όπως υπογράμμισε η κ. Γκερέκου, θα ακολουθήσει πολιτική εξορθολογισμού των δαπανών προκειμένου να περιοριστούν τα υψηλά κόστη των υφιστάμενων γραφείων.

Για το 2010 το κόστος των γραφείων του ΕΟΤ υπολογιζόταν να ανέλθει στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΟΤ προς κατασκευαστές περιπτέρων το 2008 και 2009, αυτές ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, οι δαπάνες για μισθούς των 23 διευθυντών-διαχειριστών στοιχίζουν στον ΕΟΤ 2,3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ οι δαπάνες για τα γραφεία (ενοίκια, ρεύμα, τηλέφωνα, μισθοί χωρίς αυτών των διευθυντών, ανέρχονται σε 10,37 εκατ. ευρώ.

Η κ. Γκερέκου δήλωσε αποφασισμένη να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση που παρέλαβε, χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο τη διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ενδεικτικό των προθέσεων της ηγεσίας του Τουρισμού είναι και η είσοδος της Ελλάδας, μέσω γραφείου ΕΟΤ, σε νέες αγορές όπου υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Τέτοιες αγορές για τις οποίες θα εξεταστεί η ίδρυση γραφείου του ΕΟΤ, είναι η Ινδία και η Πολωνία.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα