ΥΠΟΙΚ: Ισορροπημένη η προσπάθεια της κυβέρνησης

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 12:23

Η νέα υποβάθμιση «δεν αξιολογεί σωστά αυτά τα οποία γίνονται αυτόν τον καιρό», παρατήρησε χθες, κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τις διεθνείς αγορές ότι όσα εξαγγέλλει θα γίνουν πράξη.

«Είχαμε πει ότι θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές, μέχρις ότου καταφέρουμε να πείσουμε -και να δείξουμε στην πράξη- ότι γίνονται αυτά που λέμε», πρόσθεσε και τόνισε: «Η επενδυτική κοινότητα και βέβαια πριν από όλα οι Έλληνες πολίτες θα δουν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρή, είναι στη σωστή κατεύθυνση και είναι ισορροπημένη».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Σοβαρή και σε βάθος προσπάθεια για να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά

Γ. Παπακωνσταντίνου: Σοβαρή και σε βάθος προσπάθεια για να νοικοκυρέψουμε τα δημόσια οικονομικά

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε χθες το πρωί συνάντηση με το Βρετανό ομόλογό του ¶λισταρ Ντάρλινγκ κατά την οποία τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που παίρνει η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Χαρακτήρισε τη συζήτηση «πολύ σοβαρή και εποικοδομητική» και συμπλήρωσε πως «όλοι αντιλαμβάνονται -και αυτό αντανακλάται και στις σημερινές βρετανικές εφημερίδες- ότι η Ελλάδα καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της».

«Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασα στους επενδυτές τους οποίους είδα και πρέπει να πω ότι η αντιμετώπιση είναι πολύ καλύτερη από την αντιμετώπιση ορισμένων οίκων αξιολόγησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά από συνάντηση που είχε με τους ιθύνοντες των Financial Times και αναφερόμενος στα αρνητικά δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης για το τι ακριβώς κάνουμε».

«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της και ότι κάνει μια εξαιρετικά σοβαρή και σε βάθος προσπάθεια να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν πίσω από τα μέχρι τώρα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες, ο υπουργός τόνισε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι και κερδοσκοπικά παιχνίδια γίνονται και κάθε χώρα έχει τη δική της οπτική γωνία».

«Η Βρετανία δεν είναι μέλος του ευρώ, η Γερμανία έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής, άρα δεν θα κρίνω και δεν θα κάνω παρόμοιου είδους σενάρια», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα