Στην Τράπεζα Κύπρου το 9,7% της Βanca Τransilvania

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 12:14

Στην απόκτηση του 9,7% του μετοχικού κεφαλαίου (102.862.785 μετοχές) της ρουμανικής Βanca Τransilvania προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου για επενδυτικούς σκοπούς, καταβάλλοντας τίμημα ύψους 58 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στην αγορά για καθαρά επενδυτικούς σκοπούς με το λόγο αντιπαροχής προς ίδια κεφάλαια να ανέρχεται περίπου σε 1,5.

Η αγορά των μετοχών προστίθεται στην ανακοίνωση, προσφέρει στην Τράπεζα Κύπρου την ευκαιρία να επενδύσει σε ελκυστικό κόστος στο μετοχικό κεφάλαιο μιας ηγετικής ρουμανικής τράπεζας και να αποκτήσει περαιτέρω γνώσεις και εμπειρία στη ρουμανική αγορά.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι δεν θα έχει οποιαδήποτε σημαντική επίδραση στην κεφαλαιακή επάρκεια και τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η Βanca Τransilvania είναι η μεγαλύτερη ρουμανική τράπεζα τοπικών ιδιωτικών συμφερόντων, η οποία λειτουργεί μέσω ενός ισχυρού δικτύου 532 καταστημάτων και κατέχει μερίδιο αγοράς 8,5% στις συνολικές καταθέσεις. Η τράπεζα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Βουκουρεστίου και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) είναι από το 2001 ο μεγαλύτερος μέτοχός της, κατέχοντας 15% του μετοχικού κεφαλαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα