Ισχυροποιούνται τα γερμανικά ομόλογα

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 16:02
UPD:16:09

Πτώση καταγράφουν τα ομόλογα χωρών της περιφέρειας έναντι των γερμανικών, μετά την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η Moody's θα αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες εάν θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση 10ετών ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ανήλθε σε υψηλό εβδομάδας, με το spread του ελληνικού ομολόγου να κινείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τις αρχές Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του Bund διευρυνόταν νωρίτερα κατά 10 περίπου μονάδες βάσης στις 268 μονάδες.

«Είδαμε πάλι το πρωί την Ελλάδα να δέχεται περιορισμένη πίεση με τα spreads να διευρύνονται ελαφρώς», σχολίασε αναλυτής της BNP Paribas στο Λονδίνο. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι η ζήτηση για πιο ασφαλή ομόλογα οδηγεί την αγορά. Πλησιάζουμε το τέλος του έτους, όπου οι επενδυτές πιθανώς αναζητούν τοποθετήσεις μικρότερου ρίσκου», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα