Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 10:41
UPD:10:50

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους τραπεζικούς τίτλους να ανακάμπτουν και το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (LSE) να καταγράφει αξιόλογη άνοδο μετά την ανακοίνωσή του ότι εξαγοράζει ανταγωνίστρια πλατφόρμα συναλλαγών.

Στις 10:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,6% στις 1.019,01 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει κατά 0,5% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

¶νοδο της τάξης του 1,7% σημειώνει ο τίτλος του LSE στον απόηχο της συμφωνίας για την εξαγορά του 60% της ζημιογόνου πλατφόρμας συναλλαγών Turquoise και συγχώνευσή της με την πλατφόρμα Baikal με στόχο τη δημιουργία μιας νέας πανευρωπαϊκής επιχείρησης.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τράπεζες, με τις μετοχές των HSBC, Barclays, Credit Agricole, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank και Banco Santander να ενισχύονται μεταξύ 0,3% και 2%.

Στον αντίποδα, απώλειες 3,6% καταγράφει ο τίτλος της Eurotunnel μετά τη ματαίωση όλων των δρομολογίων του Eurostar λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα