Το νέο δ.σ. της Ενωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας

Πρόεδρος ο Χρήστος Μεγάλου
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 10:31
A- A A+

Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας εξελέγη ο Χρήστος Μεγάλου της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Μετά τις σχετικές αρχαιρεσίες η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης για τη διετία 2009 - 2011 έχει ως εξής:

Πρόεδρος είναι ο κ. Χρήστος Μεγάλου (Credit Suisse), αντιπρόεδρος ο κ. Νότης Μηταράκης (Fidelity International), ταμίας ο κ. Στράτος Χατζηγιάννης (National Bank of Greece), γενική γραμματέας Έφη Γεράκη (Barclays Bank), και μέλη οι κ.κ. Λούης Λοΐζου, Μιχάλης Ζέκος, Δημήτρης Τρίκαρδος, Γιώργος Ερκάν και η κ. Έλενα Μαυρογονάτου.

Η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας αριθμεί περίπου 350 μέλη, τα οποία απασχολούνται σε θέσεις στελεχών στο διεθνές τραπεζικό δίκτυο του City του Λονδίνου. Η Ένωση ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την προώθηση της στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων επαγγελματιών του διεθνούς χρηματοοικονομικού τομέα με έδρα το Λονδίνο.

Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας (Credit Suisse) δήλωσε για την ανάληψη της προεδρίας της Ένωσης:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η εκλογή μου ως προέδρου της Ένωσης Ελλήνων τραπεζιτών Μ. Βρετανίας. Η Ένωση μας είναι το πλέον σημαντικό δίκτυο επικοινωνίας για τους Έλληνες επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα που εργάζονται στην Μ. Βρετανία. Είναι επίσης σημαντικό ότι θα έχω την υποστήριξη ενός ισχυρού διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρο τον Νότη Μηταράκη.

»Προσβλέπω σε δύο γόνιμα χρόνια στο πηδάλιο της Ένωσης και θα επιδιώξω την περαιτέρω ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου της στην αντιπροσώπευση των Ελλήνων τραπεζιτών στην οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης παγκοσμίως πιστεύω ότι ο ρόλος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας θα είναι πιο σημαντικός και η συμμετοχή της στα επιχειρηματικά δρώμενα ιδιαίτερα εποικοδομητική»

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς