Eurostar: Αποζημίωση ταξιδιωτών λόγω της διακοπής των δρομολογίων

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 17:29
UPD:17:57
EPA/ANDY RAIN

Σε αποζημίωση των ταξιδιωτών που εγκλωβίστηκαν στο υποθαλάσσιο τούνελ της Μάγχης και όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν τις τελευταίες τρεις ημέρες θα προχωρήσει η Eurostar, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ομίλου Νικολά Πετροβίτς.

Σε όσους εγκλωβίστηκαν στο υποθαλάσσιο τούνελ της Μάγχης τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο (περίπου 2.000 ταξιδιώτες) η Eurostar θα δώσει δύο φορές την αξία του εισιτηρίου τους και θα τους αποζημιώσει για όποια άλλα έξοδα αναγκάστηκαν να κάνουν (όπως ταξί ή ξενοδοχεία), ανέφερε ο Πετροβίτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οσοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των τραίνων μπορούν να αλλάξουν το εισιτήριό τους για άλλη ημέρα ή να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ενώ η Eurostar θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε υπόθεση για να αποφασίσει αν θα αποζημιώσει και αυτούς τους ταξιδιώτες για άλλα έξοδα που αναγκάστηκαν να κάνουν.

Συνολικά 75.000 άνθρωποι θα ταξίδευαν τις τρεις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Πετροβίτς.

Η κυκλοφορία στο υποθαλάσσιο τούνελ της Μάγχης θα ξεκινήσει μερικώς και πάλι αύριο Τρίτη με δύο στα τρία τραίνα να εκτελούν δρομολόγια, με την προϋπόθεση ότι οι δοκιμές που γίνονται θα πάνε καλά.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα