Σημαντική άνοδος

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Με σημαντική άνοδο των μετοχών αλλά και ανάκαμψη του δολαρίου άνοιξε η εβδομάδα. Αντιθέτως πιέσεις δέχθηκαν τα ομόλογα, αλλά και ο χρυσός.

Στη Wall Street στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν μεγάλες βιομηχανίες αλουμινίου και χάλυβα, όπως οι Alcoa, US Steel Corp. και AK Steel χάρη στην άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Σημαντικά κέρδη είχαν επίσης οι τίτλοι του κλάδου υγείας, εν μέσω ενδείξεων ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας θα λάβει σύντομα την τελική έγκριση των σωμάτων του Κογκρέσου, αλλά και οι εταιρείες τεχνολογίες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1,5% στις 1.027,87 μονάδες και πλέον βρίσκεται 59% υψηλότερα από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στα οποία είχε κατρακυλήσει στις αρχές Μαρτίου. Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσείλκυσαν οι μεγάλες πετρελαιοβιομηχανίες, αλλά και οι τίτλοι των τραπεζών.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ανέκτησε σημαντικό έδαφος τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γιεν. To δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλά έξι εβδομάδων έναντι του γιεν, εν μέσω προβλέψεων ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα επιτρέψει στη FED να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Το ευρώ παρέμεινε κοντά στα χαμηλά τριών μηνών, εξαιτίας των ανησυχιών για τα δημοσιονομικά προβλήματα μελών της Ευρωζώνης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα