Ν. Δένδιας: Tο ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα σπάταλο κόμμα

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 00:13

Το κεντρικό επιχείρημα του κόμματός του, πως η κυβέρνηση μεγένθυνε τεχνητά το έλλειμμα, προκειμένου να το μειώσει το 2010 και να ενοχοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, επανέλαβε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα σπάταλο κόμμα».

«Δείτε το επίδομα αλληλεγγύης: Δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό γιατί θα εισπραχθεί τέλος απΆ τις επιχειρήσεις. Και το μεν επίδομα πληρώθηκε το 2009, αλλά η είσπραξη του τέλους θα γίνει το 2010 για να φανεί η διαφορά» παρατήρησε ο κ. Δένδιας.

Εξηγώντας γιατί το «ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα σπάταλο κόμμα», σημείωσε ότι «η αντιπροσωπεία μας στην Κοπεγχάγη για τη Διάσκεψη για το Κλίμα αποτελείτο από 61 άτομα. Ούτε στη Συνθήκη των Σεβρών δεν είχαμε τέτοια αντιπροσωπεία».

Καταλόγισε δε ακόμη στην κυβέρνηση πως είναι έντονα πρόχειρη, επισημαίνοντας: «Αναφέρει αύξηση 11% στα έσοδα από τα πρόστιμα που θα προκύψουν από την μη σωστή τήρηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ το ΠΑΣΟΚ επαγγέλλεται την άμεση κατάργησή του. Δεν γνωρίζουν εκεί, ο ένας τι κάνει ο άλλος; Στο σωφρονιστικό σύστημα, κόβουν στα μισά τα χρήματα για στολές, ενώ τα χρήματα για την υπόδηση των κρατουμένων μειώνονται από 100.000 ευρώ σε 70.000. Πώς θα μειώσει το υπουργείο το σκέλος της υπόδησης; Θα ακρωτηριάσει τους κρατουμένους, ή θα τους αφήσει με το ένα υπόδημα; Είναι σοβαρός τρόπος να μειωθούν οι δαπάνες;».

«Ο Κώστας Καραμανλής και ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προσφέρουν συναίνεση στην κυβέρνηση για να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις. Ο τρόπος με τον οποίον χειρίζεται όμως η κυβέρνηση τη συναίνεση, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για έξοδο απΆ την κρίση, ούτε μέλλον για την Ελλάδα και βεβαίως για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα