Ford: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 07:56
UPD:09:43

Ειδικό ταμείο εθελουσίας εξόδου για τους 41.000 συνδικαλιστές-εργαζομένους της στις ΗΠΑ, δημιουργεί η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motors, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπός της.

Η εταιρεία τονίζει πως δεν έχει συγκεκριμένους στόχους για τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που ευελπιστεί ότι θα επιλέξουν να αποχωρήσουν, αλλά παραδέχθηκε πως υπάρχει «πλεόνασμα απασχολούμενων στο σύστημα παραγωγής μας», τόνισε η Μάρσι Ιβανς.

«Αυτό εντάσσεται στην ακατάπαυστη προσπάθειά μας να συστοιχίσουμε τις δυνατότητες παραγωγής μας με τις ανάγκες μας και τις απαιτήσεις της αγοράς», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, η Ford έχει αποδυθεί σε μία μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησής της, στα πλαίσια της οποίας έχει κλείσει εργοστάσια και έχει απολύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους.

Οι συνδικαλιστές της Ford στη Β. Αμερική είδαν τον αριθμό τους να μειώνεται από 100.100 στα τέλη του 2005 σε 50.200 στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που δεν ανήκουν σε συνδικαλιστική οργάνωση μειώθηκε από 35.600 σε 21.300 κατά την ίδια περίοδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα