Βουλή: Αντεγκλήσεων συνέχεια για τον προϋπολογισμό

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 17:24

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010 στη Βουλή. Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, και του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι εξακολουθεί να ζει στον πλασματικό κόσμο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Αντώναρος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι όταν ο Κώστας Καραμανλής, έγκαιρα είχε εντοπίσει τις συνέπειες από τη διεθνή οικονομική κρίση και με παρρησία πρότεινε λύσεις και μέτρα μη δημοφιλή και αρεστά αλλά επιβεβλημένα για τη χώρα, οι ίδιοι μιλούσαν για άλλοθι της ΝΔ και ισχυρίζονταν ότι χρήματα υπάρχουν.

«Όταν ο Κ. Καραμανλής πρότεινε τα έξι αυτονόητα σημεία για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Παπανδρέου του γύρισε την πλάτη και συνέχισε να τάζει λαγούς με πετραχήλια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Αντώναρος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εδώ και 2,5 μήνες αποφεύγει σαν το «διάβολο το λιβάνι να πάρει μέτρα και αρκείται σε ανακοινώσεις» και ότι «φουσκώνει τα σημερινά ελλείμματα», «ανοίγοντας τους κρουνούς για διάφορα βοηθήματα που θα εγγραφούν λογιστικά πριν το 2009 ώστε να μειωθούν τεχνητά στο τέλος του επόμενου έτους».

Υπογράμμισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας με διάφορα τρικ να κουκουλώσει τις εσωτερικές του διαφορές και να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες, τις διεθνείς αγορές και τους ξένους τραπεζίτες και ανακάλυψε «μπαμπούλες και δράκους» που πολεμάνε τη χώρα και απειλούν την εθνική κυριαρχία της.

«Ούτε εμένα μου αρέσει να υποβαθμίζεται η χώρα μου, από διάφορους οίκους αξιολόγησης και τραπεζίτες ούτε τα επιτόκια να είναι υψηλά. Με ενοχλούν όλα αυτά αλλά έτσι λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα. Για όλα αυτά να μέμφεστε τη κυβέρνηση σας που καθυστερεί να πάρει αποφάσεις και όχι το παρελθόν. Όποιος δεν βλέπει τη πραγματικότητα κάνει κακό στη χώρα. Καιρός να εφαρμόσετε λύσεις και να μην στείλετε λάθος μηνύματα. Η ΝΔ θα στηρίξει όλα εκείνα τα μέτρα που θα είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί είμαστε δύναμη ευθύνης» κατέληξε ο κ. Αντώναρος.

«Με την ομιλία του κ. Αντώναρου αντιλήφθηκα ότι δεν τον ξύπνησε ούτε η διαφορά κοντά στο 12% που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Φαίνεται ότι εξακολουθεί να ζει στον όμορφο πλασματικό κόσμο του κυβερνητικού εκπροσώπου», απάντησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης.

Ο κ. Ξυνίδης πρόσθεσε ακόμα «ότι 5,5 χρόνια η ΝΔ δεν έχει να έχει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο ενώ δυσκολεύεται πολύ να απαντήσει ποια είναι τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προτείνει».

«Το πάγωμα των συντάξεων και των μισθών; Να μην δοθεί η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και να μην αυξηθούν οι συντάξεις; Να μην ενισχυθούν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, ούτε να αυξηθούν τα κονδύλια στη παιδεία και στην υγεία; Εξηγήστε ποια είναι τα μέτρα που προτείνετε» τόνισε ο κ. Ξυνίδης απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έκανε δε λόγο για «παλαιοκομματικές νοοτροπίες της ΝΔ και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του σημειώνοντας: «Κυβερνήσατε με ένα πλήρες πελατειακό σύστημα, δημιουργώντας σκάνδαλα, κουμπάρους και διαφθορά, δεν αντέξατε να ανοίξετε τη Βουλή για τα σκάνδαλα, και παραδώσατε τη χώρα σε απόλυτη δημοσιονομική κρίση. Οδηγήσατε τη χώρα σε εκλογές και εκεί δεχθήκατε τη πρώτη μεγάλη σας έκπληξη, Η δεύτερη έκπληξη ήρθε για εσάς με τον νέο προϋπολογισμό . Ήσασταν σίγουροι ότι η χώρα θα ήταν αναγκασμένη να υποστεί σκληρά μέτρα αλλά διαπιστώσατε ότι συνεχίζουμε να τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα