Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:14
UPD:06:37

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών έναντι του ευρώ εν μέσω ενδείξεων ότι οι ανά τον κόσμο οικονομίες βελτιώνονται. Το αργό διαπραγματεύθηκε πάνω από τα 74 δολ. το βαρέλι μετά την άνοδό του στη Νέα Υόρκη.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – αναρριχήθηκε 0,3% στη 1:05 μ.μ. στο Τόκιο όπου οι αγορές είναι κλειστές λόγω εθνικής εορτής. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,4253 ανά ευρώ έναντι του χθεσινού του κλεισίματος στη Νέα Υόρκη στο 1,4249.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 74,34 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Οι τιμές έκλεισαν χθες στα 74,40 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Δεκεμβρίου.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο έως 0,4% φθάνοντας στα 1.088,72 δολ. η ουγγιά, μετά την υποχώρησή του τις δύο τελευταίες ημέρες καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου περιόρισε τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 0,4%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008 μετά την έκθεση για τις πωλήσεις κατοικιών τον Νοέμβριο και την πρόβλεψη για τα κέρδη της Jabil Circuit Inc. που ώθησε υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία εν μέσω ενδείξεων ότι οι ανά τον κόσμο οικονομίες βελτιώνονται σε συνδυασμό με τις εικασίες ότι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές θα επιταχυνθούν.

Ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 4.734,90 μονάδες στη 1:12 μ.μ. στο Σύδνεϋ καθώς αύξηση σημείωσαν οι αγορές παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ και η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε λιγότερο από τις αρχικές προβλέψεις.

Ο δείκτης έχει κάνει ράλι 51% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 6 Μαρτίου καθώς τα οικονομικά μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της διάθεσης μετρητών βοήθησαν την Αυστραλία να ξεφύγει της ύφεσης.

Στις ΗΠΑ οι αγορές παλαιών κατοικιών αυξήθηκαν 7,4% φθάνοντας στα 6,54 εκατ. ετησίως από 6,09 εκατ. (αναθεωρημένα στοιχεία) τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της National Association of Realtors στην Ουάσινγκτον. Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε 0,2%, λιγότερο από την εκτίμηση για συρρίκνωση με ρυθμό 0,3% που είχε ανακοινώσει αρχικά η κυβέρνηση της χώρας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ διαγράφοντας τα κέρδη τους καθώς απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα βάλει φόρο σε κατοικίες που θα πουληθούν μέσα σε πέντε χρόνια από την αγορά τους. Ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε 0,3% φθάνοντας στις 21.038,28 μονάδες στις 10:25 π.μ. τοπική ώρα, μετά την αναρρίχησή του έως 0,2%.

Στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας ο δείκτης Kospi σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα Χρηματιστήρια στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικου κινήθηκαν σήμερα ανοδικά μετά την άνοδο 0,8% της αγοράς στη Νέα Ζηλανδία και την αντίστοιχη 0,5% της Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα