Ford: Το 2010 «κλείνει» η συμφωνία για την πώληση της Volvo

Στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 13:04
UPD:13:22
EPA/ADAM IHSE

Μέχρι τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2010 θα έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την πώληση της Volvo Cars στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ford Motor.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, με αφορμή ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα η σουηδική τηλεόραση, όλοι οι βασικοί εμπορικοί όροι που σχετίζονται με την πώληση της θυγατρικής της έχουν καθοριστεί. Ωστόσο, λεπτομέρειες όπως η χρηματοδότηση ή η έγκριση της κυβέρνησης θα πρέπει να τεθούν υπό επεξεργασία προτού υπογραφεί η τελική συμφωνία.

Σύμφωνα με τη Ford, η συμφωνία έχει σχεδιαστεί ώστε να διασφαλίζει την παροχή κεφαλαιακών επενδύσεων στη Volvo, προκειμένου «να ισχυροποιηθεί περαιτέρω η επιχείρηση και το παγκόσμιο franchise».

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Volvo σε αρκετούς τομείς μόλις ολοκληρωθεί η πώληση, ωστόσο δεν θα διατηρήσει κανένα ποσοστό στην εταιρεία.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, ενώ εκτιμάται ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα