ΝΔ: Η εθελουσία στον ΟΛΠ δεν κληροδοτήθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 17:23
UPD:18:03

«Η ρήτρα της εθελουσίας -σε καμιά περίπτωση- δεν ήταν υποχρεωτικό να τεθεί σε εφαρμογή και, μάλιστα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», παρατηρεί ο υπεύθυνος του τομέα εμπορικής ναυτιλίας της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης σχετικά με την εθελουσία έξοδο των εργαζομένων του ΟΛΠ.

Κατηγορεί επίσης το ΠΑΣΟΚ για «εξαγορά της εργασιακής ειρήνης με πρακτικές που δε συνάδουν με το “πνεύμα οικονομίας”, το οποίο με κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει».

«Το έκανε για να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις, που το ίδιο, μέχρι πρότινος, υποδαύλιζε, και οι οποίες κόστιζαν στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικότερα στην ελληνική οικονομία», εξηγεί ο κ. Πλακιωτάκης.

Ζητά επίσης να σταματήσει «επιτέλους η παραπληροφόρηση σχετικά με το ζήτημα της εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων του Ο.Λ.Π.» και διευκρίνιζει: Πρώτα απ’ όλα δεν «αποτελεί υποχρέωση που κληροδοτήθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση», όπως υποστηρίζεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η νέα κυβέρνηση», συμπληρώνει, «κληροδόμησε μόνο τη σύμβαση με την Cosco, η οποία, σύμφωνα και με πρόσφατη δήλωση του νέου Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ο.Λ.Π κ. Γιώργου Ανωμερίτη, “ήταν η πλέον επωφελής που έγινε ποτέ για το Ελληνικό δημόσιο”».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα