Ανάκληση Audi Q5, Nissan Micra και Suzuki Alto

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 19:32

Την ανάκληση αυτοκινήτων Audi Q5, Nissan Micra και Suzuki Alto ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ειδικότερα, η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Audi στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Audi Q5.

Η ανάκληση αφορά 699 οχήματα, παραγωγής από το Δεκέμβριο 2008 ως και το Μάιο του 2009, τα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο σε ατύχημα με ενεργοποίηση του αερόσακου κεφαλής να λυθεί η επένδυση της κολόνας Α. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού για τους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Audi της εταιρείας KOSMOCAR A.E., για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την «24ωρη Γραμμή επικοινωνίας Audi» στο τηλέφωνο 210 9960007.

Παράλληλα, η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων ΝΙSSAN μοντέλο MICRA.

Η ανάκληση αφορά 234 αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά, παραγωγής από 2 Μαΐου 2009 έως 28 Σεπτεμβρίου 2009, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα, στην περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης του αυτοκινήτου, να μην αναπτυχθεί σωστά, μέσα από το μαλακό κάλυμμα του ταμπλό, ο αερόσακος του συνοδηγού. Η πιθανότητα αυτή αφορά στα αυτοκίνητα με μαύρη πλαστική επένδυση στο ταμπλό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει η απαραίτητη επέμβαση στο ταμπλό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στον αριθμό 210 3489438.

Τέλος, η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων SUZUKI μοντέλο ALTO 5θυρα.

Η ανάκληση αφορά 1591 οχήματα, με εύρος πλαισίων από MA3GFC31S00117403 έως MA3GFC31S00193450. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να αντικατασταθεί η τσιμούχα στεγανοποίησης της αντλίας καυσίμου και επιπρόσθετα να τοποθετηθεί ελαστικός δακτύλιος (o-ring) στο σημείο έδρασης της αντλίας στο ρεζερβουάρ. Κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού, και στην περίπτωση που το ρεζερβουάρ έχει γεμίσει ως το στόμιο πλήρωσης (μέγιστη στάθμη καυσίμου), ενδέχεται να υπάρξει διαρροή. Σε εξαιρετικά ακραία περίπτωση μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα