Γ. Ραγκούσης: Πελατειακό κράτος - διαφθορά διέλυσαν τα δημόσια οικονομικά

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 20:32
UPD:21:15

Το πελατειακό κράτος και η διαφθορά αποτελούν πηγές του δημοσιονομικού αδιεξόδου της χώρας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι οι πελατειακές αναξιοκρατικές προσλήψεις είναι μία από τις πηγές του προβλήματος που διέλυσαν τα δημόσια οικονομικά και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνονται μόνο μέσω του ΑΣΕΠ.

Αναφερόμενος στην αδιαφάνεια, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας οφείλεται επίσης στην αδιαφανή αιμορραγία του κράτους.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση απαντά με ένα νόμο που εισάγει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία με την ανάρτηση των αποφάσεων των υπουργείων στο διαδίκτυο.

«Η χώρα έχει ανάγκη ένα πολιτικό σύστημα που να είναι σε θέση να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις μακριά από πελατειακές δεσμεύσεις», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πραγματοποιεί αλλαγές που χτυπούν τη ρίζα των προβλημάτων.

«Ο πολίτης ζητά άμεσα, μετρήσιμα, ελέγξιμα μέτρα. Το αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, δεν ήταν ένα ωραίο προεκλογικό σύνθημα. Ή θα αλλάξουμε τώρα το κράτος, ή θα βουλιάξει η οικονομία μας» ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα