Βουλή: Αντιπαράθεση Παπουτσή - Μαρκόπουλου για τον προϋπολογισμό

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 20:44

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε απόψε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επιτέθηκε στη ΝΔ αποδίδοντάς της θράσος, όταν λέει ότι στηρίζει θετικές αποφάσεις «μόνο όμως αν ακολουθήσουμε την πολιτική Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου και λάβουμε σκληρότερα μέτρα, μία πολιτική που καταδικάστηκε από το λαό. Δυστυχώς αφήσατε συντρίμμια και το λογαριασμό στις επόμενες γενιές».

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος έκανε λόγο για λανθασμένη θεώρηση της στήριξης που παρέχει η αξιωματική αντιπολίτευση: «Δεν είναι το θέμα, είπε, να κάνουμε οξύτερη αντιπαράθεση στον κοινό αγώνα. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που ετοιμάζετε να εφαρμόσετε από τον Ιανουάριο δεν θα το αντέξει ο λαός. Αυτό είναι η διακύβευση. Ο συνδυασμός που προτείνετε είναι αποτυχημένος».

Εν τω μεταξύ ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η περιοριστική δημοσιονομική διαχείριση δεν αρκεί για την έξοδο από την κρίση, γιατί η πραγματική οικονομία εκδικείται όταν εγκλωβίζεται σε περιοριστικά μέτρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι υπάρχει παρόμοιος προβληματισμός και στην ΕΕ, όμως εδώ υπάρχει σκόπιμη και «χυδαία μεθόδευση τρομοκρατίας, όταν επιμένουμε στην υπεράσπιση των δεσμεύσεων μας».

Όλοι αναγνωρίζουν, υπογράμμισε, ότι αν σταματήσει η δημοσιονομική στήριξη στην αγορά η οικονομία θα γυρίσει στην ύφεση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα