Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 05:11
UPD:05:32

Ανοδικά για τρίτη ημέρα – μετά την άνοδο των μετοχών των εταιρειών κατασκευής τσιπ και παραγωγής εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής – κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, σε συνδυασμό με την άνοδο του δείκτη τιμών ημιαγωγών στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου έξι εβδομάδων, αλλά και μετά το ράλι του πετρελαίου και των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1% φθάνοντας στις 119,75 μονάδες στις 11:50 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 34% φέτος, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2003, καθώς οι τράπεζες διεθνώς μείωσαν το κόστος δανεισμού και οι κυβερνήσεις αύξησαν τις δαπάνες τους για την τόνωση των οικονομιών τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,3%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών ασιατικών δεικτών. Κλειστό ήταν χθες το Χρηματιστήριο στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άνοδο 0,5% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,9% στο Σύδνεϋ.

Οι αγορές στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη θα κλείσουν νωρίς σήμερα και όλες οι μεγάλες αγορές, εκτός της Ιαπωνίας και της Κίνας θα είναι αύριο κλειστές λόγω των Χριστουγέννων.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει υπερβεί την άνοδο του 24% του Standard & Poor’s 500 Index στις ΗΠΑ και του 27% του Dow Jones Stoxx 600 Index στην Ευρώπη.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2%. Οι μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες και παραγωγής ενεργείας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών μετοχών που αποτελούν τον δείκτη.

Οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών και τα εισοδήματά τους αυξήθηκαν τον Νοέμβριο, έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου χθες στην Ουάσινγκτον, καταδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας ισχυροποιείται καθώς ανακάμπτει η αγορά εργασίας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 3,1% χθες στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη από τις 16 Νοεμβρίου. Ο χρυσός κέρδισε 0,7%, τα μέγιστα σε μία εβδομάδα, καθώς το αμερικανικό δολάριο σημείωσε απώλειες για πρώτη φορά σε επτά ημέρες, αυξάνοντας τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα ως εξασφάλιση. Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαρτίου σημείωσαν άνοδο 2,1%, τη μεγαλύτερη από τις 16 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα