Σερβία: Στον όμιλο FIAT η Zastava

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 12:04

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic, ο αντιπρόεδρος του ιταλικού ομίλου FIAT, κ. Alfredo Altavilla και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fiat Automobili Srbija, κ. Giovanni De Filippis υπέγραψαν παράρτημα στη συμφωνία περί κοινών επενδύσεων μεταξύ Σερβίας και Fiat, βάσει του οποίου η αυτοκινητοβιομηχανία Zastava γίνεται τμήμα του ομίλου Fiat.

Αμέσως μετά από την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Dinkic δήλωσε πώς θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της απόφασης για τη μεταβίβαση του ενεργητικού της Zastava στη μικτή εταιρεία Fiat Automobili Srbija. Η μεταβίβαση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 29 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα η FIAT θα έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης της συμμετοχής της, ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Μεταξύ των καινοτομιών που προβλέπονται στο παράρτημα της συμφωνίας περιλαμβάνεται η παραγωγή δύο εντελώς νέων μοντέλων αυτοκινήτων, τα οποία θα προορίζονται για εξαγωγή στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, επεσήμανε ο κ. Dinkic, προσθέτοντας πως η συνολική παραγωγή της εταιρείας θα ανέλθει σε 200 χιλ. οχήματα σε ετήσια βάση, ενώ το ύψος των συναλλαγματικών εισροών από την εξαγωγή τμήματος της παραγωγής υπολογίζεται να διαμορφωθεί γύρω από το επίπεδο των 2 δισ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Boris Tadic, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Altavilla, ο οποίος ευχαρίστησε ολόκληρη τη σερβική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον κ. Dinkic για τη συνεργασία.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα