Διεύρυνση κερδών

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 00:01

Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στις μεγάλες αγορές μετοχών και εμπορευμάτων, κατά την πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του έτους.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές διεύρυναν τα κέρδη τους και αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,5% και καταγράφει πλέον κέρδη 25% από τις αρχές του έτους-, οδεύοντας έτσι προς την καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 1999.

Ο γερμανικός δείκτης Χetra Dax ξεπέρασε χθες τις 6.000 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τις 4.000 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου έμεινε κλειστή, λόγω αργίας.

Σε επίπεδο κλάδων, στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τράπεζες, ενώ σημαντικά κέρδη είχαν και οι επιχειρήσεις ενέργειας, χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου κοντά στα 79 δολ. το βαρέλι.

Στη Wall Street, αν και οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν έως τα μέσα της συνεδρίασης αξιόλογη άνοδο, χάρη στα στοιχεία για αύξηση των πωλήσεων λιανικής κατά την περίοδο των εορτών, στη συνέχεια είδαν τα κέρδη τους να εξανεμίζονται εν μέσω πιέσεων στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο κατάφερε να ανακτήσει έδαφος έναντι του γιεν. Υποχώρησε ωστόσο εκ νέου έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα