Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 05:20
UPD:06:10

Μεικτή ήταν η πορεία των ασιατικών μετοχών καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων έδωσαν ώθηση στις μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών μετά την ανακοίνωση της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 120,36 μονάδες στις 11:30 π.μ. στο Τόκιο με εννέα μετοχές να κινούνται ανοδικά σε κάθε επτά που κινούντο πτωτικά. Ο περιφερειακός δείκτης οδεύει να κλείσει τη χρονιά με άνοδο 34%, τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2003, καθώς οι κεντρικές τράπεζες διεθνώς μείωσαν το κόστος δανεισμού και οι κυβερνήσεις τις δαπάνες τους για να στηρίξουν τις οικονομίες τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 1,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός χθες στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας άνοδο 0,9% και ο χρυσός σημείωσε άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαρτίου σημείωσαν άνοδο φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 15 μηνών εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση θα αυξηθεί μειώνοντας τα αποθέματα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1%, καθώς η άνοδος των μετάλλων και του πετρελαίου τόνωσαν τις μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα