Υποτονικοί ρυθμοί

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 00:01
UPD:00:34

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκαν χθες οι διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να επιδιώκουν κατά κύριο λόγο να προστατεύσουν τα κέρδη, που έχουν εξασφαλίσει από τις αρχές του έτους, αποφεύγοντας έτσι τις μεγάλες κινήσεις.

Στη Wall Street οι δείκτες παρουσίαζαν καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταβολή λίγων μονάδων, καθώς τα στοιχεία για βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος αντισταθμίστηκαν από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις τιμές κατοικιών. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν αλυσίδες λιανικής, ενώ πιέσεις δέχθηκαν τεχνολογικές εταιρείες και κατασκευάστριες κατοικιών.

Στην Ευρώπη οι μετοχές αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά 15 μηνών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε 0,3% στις 1.046,89 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών να είναι 39% χαμηλότερος από τον ετήσιο μέσο όρο.

Της ανόδου ηγήθηκαν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, που βρήκαν στήριγμα στην άνοδο των τιμών του χαλκού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και οι οριακές μεταβολές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και στα χρηματιστήρια της Ασίας.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλά δύο μηνών έναντι του γιεν, ενώ ενισχύθηκε ελαφρά και έναντι του ευρώ. Στην αγορά πετρελαίου οι τιμές του αργού παρέμειναν κοντά στα 79 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω εκτιμήσεων για αύξηση της ζήτησης αλλά και ανησυχιών για τις εξελίξεις στο Ιράν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα