Υποχωρεί το ευρώ

Εναντι του δολαρίου
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 05:56
UPD:06:05

Πτωτικά – για τρίτη ημέρα – κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η πιστοληπτική ικανότητα κάποιων χωρών οι οποίες συναλλάσσονται με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποβαθμιστεί.

Το ευρώ υποχώρησε έναντι των 12 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου μετά το δημοσίευμα στην Wall Street Journal ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι το ήμισυ των 16 χωρών-μελών της Ευρωζώνης έχουν έλλειμμα που πλησιάζει υψηλά επίπεδα. Το δολάριο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα αποσύρει τα μέτρα στήριξης καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,4311 έναντι του δολαρίου στις 11:50 π.μ. στο Τόκιο από 1,4354 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το δολάριο αγοράστηκε στα 92,15 γιάν από 92,0 γιέν και άγγιξε τα 92,26, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Οκτωβρίου. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 131,89 γιέν από 132,05 γιέν.

Το δολάριο ανατιμήθηκε τον Δεκέμβριο 4,9% έναντι του ευρώ περιορίζοντας τις απώλειες του 2009 στο 2,4%. Την δεκαετία αυτή το δολάριο έχει υποχωρήσει 30% έναντι του ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό νόμισμα πριν από την έκθεση που σύμφωνα με τους αναλυτές θα δείξει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο και για πέμπτο μήνα, σημάδι ότι η οικονομία της χώρας αποκτά δυναμική.

Το γιέν όδευε να σημειώσει άνοδο έναντι του ευρώ εν μέσω ανησυχιών ότι η πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών του Ντουμπάϊ πρόκειται να υποβαθμιστεί, αυξάνοντας τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα