Υποχώρηση των τιμών πετρελαίου από το ρεκόρ των 100 δολ.

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 08:48

το ιστορικό ρεκόρ των 100 δολαρίων.

Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία ,μετά το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψαν χθες ξεπερνώντας το φράγμα των 100 δολαρίων,με την αγορά πάντως να εξακολουθεί να εμφανίζεται ανήσυχη για τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρούσε το πρωί κατά 43 σεντς στα 99,19 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε επίσης μείωση κατά 64 σεντς στα 97,20 δολάρια το βαρέλι.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του ελαφρού αργού κατέγραψε χθες ιστορικό ρεκόρ ξεπερνώντας στις 19.16 (ώρα Ελλάδος) τα 100 δολάρια το βαρέλι για να κλείσει τελικά στα 99,62 δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 3,64 δολαρίων μέσα σε μία ημέρα.

Η αγορά παραμένει ευαίσθητη στις γεωπολιτικές εντάσεις ,κυρίως στο Πακιστάν μετά τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο και στη Νιγηρία όπου συνεχίζονται οι βιαιότητες,τόνισε ο Στιβ Ρόουλς, αναλυτής της CFC Seymour Securities στο Χονγκ Κονγκ.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στη Νιγηρία σε επιθέσεις ενόπλων σε δύο αστυνομικά τμήματα και ένα ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές,το ελαφρό αργό μπορεί να ξεπεράσει και πάλι το φράγμα των 100 δολαρίων σήμερα μετά τη δημοσίευση της εβδομαδιαίας έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα