Τη στρατηγική της στην κινητή τηλεφωνία παρουσιάζει η Yahoo

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 10:54

ΤΗ στρατηγική της εισόδου της Yahoo στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Τζέρι Γουάνγκ, κατά την πρώτη σημαντική ομιλία του μετά την ανάληψη των ηνίων της εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο.

Κατά τη διάρκεια της ο ομιλίας του στο Consumer Electronics Show, που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, ο συνιδρυτής της Yahoo πρόκειται να αναφερθεί σε μια σειρά βελτιστοποιήσεων που προωθεί η εταιρεία στις υπηρεσίες ίντερνετ, με σκοπό την παροχή τους μέσω κινητών τηλεφώνων.

Όπως δήλωσε στο Reuters στέλεχος του αμερικανικού κολοσσού, στόχος της Yahoo είναι να παίξει σημαντικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών ίντερνετ μέσω τηλεφώνων, τηλεοράσεων και άλλων συσκευών, πέραν των PC.

Μεταξύ των νέων υπηρεσιών που θα παρουσιάσει η εταιρεία τη Δευτέρα θα είναι και μια νέα αρχική σελίδα του Yahoo.com, η οποία θα απευθύνεται στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και θα έχει διαφορετική δομή και περιεχόμενο από αυτή που βλέπουν οι χρήστες των υπολογιστών.

Η επέκταση της Yahoo στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα δανείζεται στοιχεία από τα λεγόμενα site κοινωνικής δικτύωσης, όπως το MySpace, το Facebook ή το δικό της Flickr, τα οποία δίνουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να μοιράζονται πληροφορίες με επιλεγμένα άτομα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα