Τρισέ: Ικανοποιημένο το G-10 από τις παρεμβάσεις στις χρηματαγορές

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2008 15:53
UPD:15:55

«ΠΟΛΥ ικανοποιημένοι» είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την ανακούφιση των χρηματαγορών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις δράσεις στις οποίες έχουμε προβεί», υπογράμμισε ο Τρισέ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έπειτα από τη σημερινή σύνοδο του G-10 στη Βασιλεία.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι κεντρικές τράπεζες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω συντονισμένες δράσεις, ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε πως σκοπεύουν να διατηρήσουν και στο μέλλον τις «στενές επαφές» του παρελθόντος.

Η ομάδα των κεντρικών τραπεζιτών του G-10 συναντήθηκε σήμερα στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements), για πρώτη φορά από τότε που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη δράση διεθνούς οικονομικής συνεργασίας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001.

Των προσπαθειών για ενίσχυση της ρευστότητας στις διεθνείς χρηματαγορές ηγήθηκαν, στις 12 Δεκεμβρίου 2007, ο Τρισέ και ο πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα