Προς παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος της Bear Stearns

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 10:08
UPD:10:09

ΤΗΝ παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Bear Stearns σκοπεύει να υποβάλει ο Τζέιμς “Τζίμι” Κέιν, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 73χρονος Κέιν έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας σχετικά με την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου και να παραμείνει πρόεδρος του δ.σ.

Αντικαταστάτης του εκτιμάται ότι θα είναι ο πρόεδρος της αμερικανικής χρηματιστηριακής ¶λαν Σγουάρτζ. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο άτομο, κάποια ανακοίνωση ενδεχομένως να βγει και σήμερα.

Ο Κέιν αναμένεται να προστεθεί στη λίστα των ομολόγων του – μαζί με τον Τσάρλς Πρινς της Citigroup και τον Σταν Ο’ Νιλ της Merrill Lynch - οι οποίοι οδηγήθηκαν σε παραίτηση έπειτα από τις ισχυρές ζημίες που εμφάνισαν οι εταιρείες τους λόγω της κρίσης στα subprime.

Οι ζημίες της Bear Stearns έφτασαν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους τα 854 εκατ. δολάρια και είναι οι πρώτες που έχει εμφανίσει η αμερικανική εταιρεία στην ιστορία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα